Shiva

PICT0011Shiva is het oudste lid van Shiva4Kidz; een golden retriever geboren in 2005. Met Shiva is alles begonnen. Samen deden wij de instructeurs- en gedragstherapie opleidingen. Shiva is van mijn ouders, maar heeft voor mij een speciale betekenis. Shiva is een hele zachte hond, die ontzettend geniet van de aandacht die ze krijgt.

Betekenis “Shiva”
In de teksten van de Veda’s en de Tantra’s en andere bronnen komen drie betekenissen van de term Shiva naar voren. De eerste en belangrijkste betekenis van Shiva is welzijn. Shiva wordt wel gezien als iemand die op allerlei manieren (door allerlei rollen aan te nemen) het welzijn bevordert. Om al die manieren of rollen vorm te geven wordt Shiva wel met vijf verschillende gezichten afgebeeld, twee aan de linkerzijde, twee aan de rechterzijde en een in het midden. De tweede betekenis van Shiva is “allerhoogste kennis of kennis van het Hoogste Wezen (zonder attributen) voorbij iedere existentiële gebondenheid”. De derde betekenis is de persoon Sadáshiva die ongeveer zevenduizend jaar geleden werd geboren in India. Sadá betekent “altijd” en Shiva betekent “welzijn”. Sadáshiva betekent “iemand wiens enige bestaansopdracht is om het algehele welzijn van alle wezens te bevorderen”.

Gestart als instructeur heb ik altijd als doel gehad me te richten op het welzijn van honden. De naam Shiva past hier zo mooi bij, dat het voor mij direct duidelijk was dat ik deze naam in mijn bedrijf wilde gaan uitdragen. Inmiddels is Shiva4Kidz ontstaan: welzijn voor kinderen. Elk kind verdient het om in zijn of haar kracht te leren staan.